روان پرستار

برای ثبت و ضبط تجارب بیست ساله کار با بیماران بخش روان

روان پرستار

برای ثبت و ضبط تجارب بیست ساله کار با بیماران بخش روان

نقش تربیتی پدران

به عنوان یک پدر دلسوز همواره این نکته را در نظر داشته باشید بهترین کاری که می‌توانید برای فرزندانتان بکنید، تنها مسایل مالی و انتخاب بهترین مدرسه برای آنها نیست بلکه از اینها مهمتر فراهم آوردن چارچوبی است که کودکان بتوانند در آن به خوبی رشد کرده و تا حد امکان بهترین باشند.

شما بعنوان یک «پدر مهربان و دلسوز» موظف هستید شرایطی را برای کودکان خود فراهم سازید که این فرصت را برای رشد سالم جسمی و روانی به آنها بدهد.

در این مقاله ۱۰ مورد از مهمترین وظایف و کارهایی که یک پدر می‌تواند برای کمک به رشد و اعتلای فرزندش انجام دهد، عنوان شده که به شرح زیر است:
۱- یک پدر مهربان، نه تنها فرزندانش را دوست دارد بلکه عاشق همسرش نیز هست.

 این نکته بسیار کلیدی، مهمترین نقش پدران در مقابل خانواده و فرزندانشان است.

 پس بدون هیچ قید و شرطی به همسرتان عشق بورزید

 چون این احساس مثبت بیش از هر کار دیگری می‌تواند به نفع فرزندان شما باشد

 و به زندگی آنها معنا دهد.
۲- بدون قید و شرط به فرزندانتان عشق بورزید و مطمئن شوید که فرزندانتان می‌دانند که دوستشان دارید.

 حس دوست داشتن آنها را پیچیده نکنید.

 عشق ورزیدن بدون شرط هرگز باعث بروز رفتارهای ناهنجار در فرزندان شما نمی‌شود.

 در حقیقت کودکانی که در سایه عشق پدرانشان احساس امنیت می‌کنند، کمتر رفتارهای هیجانی از خود بروز می‌دهند.
۳- رشد کنید.

 شاید فکر می‌کنید رشد کردن فقط برای کودکان است اما اشتباه می‌کنید

 چون پدران هم باید رشد کنند.

 در حقیقت کودکان به فردی احتیاج دارند که به همه چیز فکر می‌کند، تصمیمات دشوار می‌گیرد و در زندگی مسئولیت‌پذیر است.

 در واقع آنها فردی را می‌خواهند که بتوانند روی او حساب کنند.
۴- در کنار فرزندانتان باشید و برایشان وقت بگذارید.

 اختصاص دادن «وقت مفید» به کودکان بسیار سودمند و ضروری است اما «وقت غیرمفید» هیچ نکته مثبتی به همراه نخواهد داشت.

پس برای خود فرصتی فراهم کنید که با کودکانتان وقت بگذرانید و بدانید که همه مردم به یک اندازه یعنی ۲۴ ساعت در شبانه روز وقت دارند اما نکته مهم برنامه‌ریزی مناسب برای این زمان و اهمیت دادن به فرزندان است.
۵- فرزندانتان را تامین کنید.

 مهمترین نیازهای فرزندان که باید تامین شوند شامل فراهم کردن یک خانه آرام و با محیطی باثبات، عشق ورزیدن و محبت کردن، تامین نیازهای مادی و بودن در کنار اعضای خانواده است.
۶- در مقابل کودکان باانضباط رفتار کنید.

 کودکان همیشه ارزش نظم و مقررات عادلانه، مسئولانه و مملو از عشق را می‌دانند

. این یک رابطه منطقی است.

 بدون تعریف حد و مرزهای مشخص و معین، رشد و بلوغ معقولانه فرزندان بسیار دشوار خواهد بود.
۷- برای تحصیلات ارزش قائل شوید.

 فقط برای کودکان کتاب نخوانید بلکه با آنها کتاب بخوانید.

 سعی نکنید فقط از نمره‌هایشان ابراز خرسندی کنید بلکه تلاش‌ کنید در انجام تکالیف درسی آنها نیز مشارکت داشته باشید.

 فقط درباره یادگیری حرف نزنید بلکه در یادگیری با آنها همراه شوید.


۸- فرزندان را برای تشکیل زندگی آماده کنید.

 یکی از وظایف مهم یک پدر دلسوز این است که برای فرزندان خود شرایط را به منظور ترک خانه به قصد ازدواج و تشکیل خانواده فراهم سازد.
۹- مسئولیت‌پذیری را به فرزندان خود بیاموزید.

 کودکانی که سعی می‌کنند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند دیر یا زود شکست می‌خورند.

یک «پدر مهربان» باید مطمئن شود که فرزندش می‌داند چگونه به اشتباهاتش  اعتراف کند، آنها را تصحیح کرده و رو به جلو حرکت کند.
۱۰- به آنها یاد بدهید زندگی را دوست داشته باشند.

بهترین چیزی که خوشحالی کودکان را تضمین می‌کند، خوشحالی والدین آنها است.

اگر یاد بگیریم چگونه عاشق زندگی باشیم در نتیجه این هدیه بزرگ را به کودکانمان نیز خواهیم بخشید. در نتیجه آنها کاملا از زندگی خود راضی خواهند بود

حمام کردن نوزاد

آیا لازم است برای حمام نوزادان وان مخصوص خریداری کرد؟

باید یادتان باشد مهم ترین مسئله در حمام کردن کودک، داشتن امنیت و سالم  نگه داشتن کودک است. شما می توانید کودک تان را در سینک ظرفشویی یا دستشویی یا در وانی که داخل وان حمام شما جاسازی می شود یا در وانی که مخصوص استحمام نوزادان است، بشویید اما فقط باید مراقب سلامت و امنیت او باشید. برای مثال در سینک ظرفشویی می توانید یک حوله بزرگ پهن کنید تا بچه در زمان استحمام سر نخورد و اگر هم سر خورد خطری متوجهش نشود. مهم ترین نکته هم این است که هیچ وقت تحت هیچ شرایطی کودک تان را تنها داخل آب رها  نکنید.

 

بهترین زمان حمام کردن کودک چه زمانی است؟ صبح یا شب؟

این بستگی به شما دارد؛ زمانی را انتخاب کنید که در آن مقطع زمانی عجله نداشته باشید و چیزی در کار شما اختلال ایجاد نکند. بعضی والدین دوست ندارند کودک شان را صبح، هنگانی که هوشیار است و می تواند از حمام لذت ببرد، حمام کنند. بعضی دیگر هم دوست دارند که کودک را شب حمام کنند که بعد از آن کودک راحت تر به خواب برود و زمان بیشتری بخوابد.

 

نوزاد تازه متولد شده را هر چند روز یک بار باید حمام کرد؟

نیاز نیست که نوزاد تازه متولدشده تان را هر روز حمام کنید، در واقع اگر نوزادتان را بیشتر از سه تا چهار بار در هفته حمام کنید پوست او خشک خواهد شد. اگر در زمان تعویض پوشک او را حسابی شست وشو می دهید و هر روز یا روزی چند بار،  لباس های نوزادتان را تعویض می کنید در واقع او را به حد کافی تمیز نگه می دارید، اگر یک روز او را حمام نکردید، کافی است صورت، گردن، شکم، باسن و بین پاهای کودک را با آب و دستمال تمیز  بشویید.

 

بهترین و مناسب ترین مقدار آبی که برای استحمام کودک باید در وان باشد چقدر است؟

طبیعی است که این میزان بسته به جثه کودک فرق دارد اما به طور معمول برای شست وشوی یک نوزاد می توان تشت یا وان مخصوص کودک را به ارتفاع 5 تا 10 سانتی متر از آب گرم (نه داغ و نه سرد) آب کرد. برای آنکه بدن کودک سرد نشود هرچند لحظه یک بار کمی آب گرم روی او بگیرید. برخی متخصصان کودک می گویند: اگر زمانی که کودک تان را در تشت یا وان کودک می نشانید آب تا گردن او برسد حالت آرامش بیشتری برای او ایجاد خواهد شد. در ضمن در تمام طول استحمام دست های تان را برای مراقبت از کودک در پشت او نگه دارید.

 

بهترین درجه حرارت برای استحمام کودک چند درجه است؟

بهترین آب برای استحمام کودک آب گرم است. برای  آنکه کودک دچار سوختگی نشود بهترین کار این است که دماسنج در آب بگذارید و دمای آب زیر 50 درجه سانتی گراد باشد. حتی با  قرار دادن  دماسنج هم قبل از گذاشتن کودک در آب، دمای آب را با دست تان چک کنید؛ چرا که ممکن است درجه دماسنج درست نباشد. در ضمن هوای جایی که کودک را در آن حمام می کنید هم باید گرم باشد تا دچار افت درجه حرارت پس از حمام نشود. کودکی که حمام شده خیلی سریع دچار لرز می شود، برای همین باید دمای جایی که کودک در آن حمام می شود و سپس از حمام به آنجا برده  می شود مناسب و نسبتا گرم باشد.

 

برای شست وشوی کودک از کدام قسمت باید شروع کنیم؟

به طور معمول توجه می شود که در آغاز صورت کودک و سپس سر و گردن او شسته شود و بعد به قسمت تنه و اندام ها برسید. برای شستن قسمت های کثیف هم زمان بیشتری بگذارید و حتما با حوصله و آرامش داخل چین های پوستی کودک را هم بشویید.

 

چرا مالیدن لوسیون به بدن کودک از ایجاد راش در بدن او جلوگیری می کند؟

اکثر کودکان به لوسیون پس از حمام نیاز ندارند. بهترین راه برای جلوگیری از ایجاد راش ها پس از حمام کردن نوزاد این است که داخل چین های پوست او را پس از هر بار استحمام خوب خشک کنید. اگر هم می خواهید برای او از لوسیون استفاده کنید حتما از لوسیون هایی با میزان حساسیت زدایی کم(Hypoallergen) استفاده کنید.

 

شامپو بزنیم یا نه؟آیا باید موهای نوزاد تازه متولد شده را شست؟

تنها اگر موهای نوزاد کثیف به نظر می رسید یا حس کردید سر کودک شوره (پوسته ریزی) دارد یا دچار التهاب است موها و سر او را بشویید. اگر برای این کار کمک ندارید با یک دست کودک را بگیرید و با دست دیگر به نرمی چند قطره از یک شامپوی خفیف و ملایم کودک را روی سر او بچکانید و مالش دهید. در زمان شستن حواس تان باشد که دست تان را مقابل چشمان کودک قرار دهید تا شامپو وارد چشم  های او نشود.