روان پرستار

برای ثبت و ضبط تجارب بیست ساله کار با بیماران بخش روان

روان پرستار

برای ثبت و ضبط تجارب بیست ساله کار با بیماران بخش روان

نیست بالاتر از سیاهی رنگ


تکرار این جمله در مواقع استرس معجزه می کند


 

تکرار این کلمه در مواقع استرس معجزه می کند یک روانشناس معتقد است یادگیری مهارت‌ مقابله با استرس در مدیریت فشارهای روانی مؤثر است. وی ورزش سخت، تغذیه و خواب مناسب و پرهیز از مصرف موادی مانند سیگار، الکل و مخدر را جزو آنتی‌استرس‌ها می‌داند.

یک روانشناس معتقد است یادگیری مهارت‌ مقابله با استرس در مدیریت فشارهای روانی مؤثر است. وی ورزش سخت، تغذیه و خواب مناسب و پرهیز از مصرف موادی مانند سیگار، الکل و مخدر را جزو آنتی‌استرس‌ها می‌داند.

اصغر کیهان‌نیا، با اشاره به لزوم یادگیری مهارت مقابله با استرس به عنوان یکی از مهارت‌های ده‌گانه زندگی اظهار داشت: 

 زندگی بدون مشکل هیچ هیجانی ندارد. روانشناسان معتقدند که مشکل را باید بخشی از زندگی به حساب آوریم بنابراین در اینجا یادگیری مهارت‌های زندگی که یکی از آنها مهارت مقابله با استرس است لازم به نظر می‌رسد.

وی افزود: هر چه زندگی متمدن‌تر می‌شود به دلیل مقرراتی که وضع می کنیم خود به خود دچار نگرانی‌ها و گرفتاری‌هایی می‌شویم که تنش و فشار روانی را بر ما وارد می‌کنند.

این روانشناس ادامه داد:  

استرس‌ها گسترده هستند شغل و از دست دادن آن نوعی استرس است، داشتن نوجوان ناسازگار و فرزندی که درس نمی‌خواند همچنین پیش‌بینی حوادثی که احتمال وقوع آنها کم است می‌تواند در ما تنش ایجاد کند.

کیهان‌نیا تصریح کرد: 

 برای هر نوع استرس باید مدیریت بحران داشته باشیم بنابراین باید برای هر حادثه‌ای که رخ می‌دهد یا در انتظار وقوع آن هستیم اقداماتی انجام دهیم که به آن مدیریت بحران می‌گویند.

این متخصص حوزه بهداشت روان گفت: 

 در موقع بحران یا وقتی افکار وقوع و بروز بحران به ذهنتان خطور می‌کند ابتدا دراز بکشید سپس 5 نفس عمیق کشیده و بعد به تنفس عادی خود ادامه دهید در همان حالت راجع به موضوع فکر کنید و چنانچه در وقوع آن مقصر بوده‌اید سهم خود (از یک تا ده )را تعیین کنید.

وی افزود: 

 اگر لازم است با کسانی که آنها را قبول دارید مشورت کنید و سپس تصمیم بگیرید چنانچه فردی اطرافتان وجود ندارد یا مایل به مطرح کردن مشکل خود نیستید با متخصصان حوزه بهداشت روان که روانپزشکان، روانشناسان و مشاوران هستند مشورت کنید.

مشورت با هر یک از این متخصصان به مشکل شما بستگی دارد مثلاً چنانچه در حالات خلقی شما تغییراتی به وجود ‌آمده است به روانپزشک مراجعه کنید چنانچه از ترس‌های مرضی خود مانند ترس از ارتفاع یا نزدیک شدن به حیوانات خسته شده‌اید به روانشناس بالینی و اگر در زمینه انتخاب شغل، رشته تحصیلی، اختلافات زناشویی یا شیوه‌های فرزندپروری به مشورت نیاز دارید به مشاوران خانواده و تحصیلی مراجعه کنید.

وی ادامه داد:  

طبق فرموده حضرت علی (ع) در بحران‌ها و عصبانیت‌ها نه تصمیم بگیرید و نه دستور دهید همچنین می‌توانید از توصیه‌هایی که بزرگان دین در این زمینه داشته‌اند مانند تغییر مکان، نوشیدن یک لیوان آب خنک و ذکر دعا و صلوات استفاده کنید.

کیهان‌نیا افزود:  

آرام‌سازی عضلانی می‌تواند در کاهش تنش و اخذ تصمیم منطقی به شماما کمک کند.  

وی تصریح کرد: 

 موقع تصمیم‌گیری این جمله را که « نیست بالاتر از سیاهی رنگ» با خود تکرار کنید تا به شما آرامش دهد . 

به یاد داشته باشید که شما تمام تلاش خود را انجام می‌دهید اما قادر به کنترل کردن همه عوامل هیجان زا نیستید بنابراین چنانچه مشکل حل نشد خود را سرزنش نکنید.

وی خاطرنشان کرد: 

 آنتی‌استرس‌ها،عبارتند از :  ورزش‌های سخت که ما به عرق می‌اندازد، تغذیه مناسب ، خواب خوب و کافی ،عدم استفاده از سیگار، الکل و مواد مخدر هستند، این چهار فاکتور می‌تواند استرس‌های ما را کنترل کنند. به یاد داشته باشید که بدن در مقابل ورزش کردن اندورفین آزاد می‌کند که آزاد شدن این ماده موجب نشاط فرد می‌شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد